­

John tog touren tilbage til Gran Sasso – efter 32 år sammen med Kjeld Myhre.

EG_1.jpg

Efter 32 år tog den tidligere professionelle cykellegende John Carlsen igen til Gran Sasso, hvor han nåede sin karrieres tinde som vinder af 8.etape af Giro d'Italia i 1989.

- Min deltagelse i Giro'en i 1989 var højdepunktet i min cykelkarriere, idet jeg vandt 8. etape, som gik fra Rom til Campo Imperatore, Gran Sasso. Målet lå helt på toppen af en 27 km lang stigning i 2.400 meters højde, fortæller John Carlsen, som på det tidspunkt var den første dansker, der havde vundet en bjergetape i Giro'en.

Om John Carlsen

John Carlsen er født i Vinderød og er tidligere cykelrytter. Han kørte professionelt fra 1988-1991 og vandt som den første dansker en etape i Giro d'Italia i 1989. Han har desuden deltaget tre gange i Tour de France, og to gange i Vuelta à Espana. John Carlsen arbejder i dag som Industry Specialist i EG Construction.

I 2020 begyndte drømmen at tage form:

Fra EG i Ballerup til Gran Sasso på 14 dage

John Carlsen ville ikke bare flyve til Italien. I stedet besluttede han at cykle hele vejen fra Danmark, en tur på knap 2.200 km gennem Tyskland, gennem Østrig og så ind i Italien og langs Riminikysten til Gran Sasso sammen med vennen Kjeld Myhre.

Startskuddet gik fredag den 13.august 2021 med afgang fra EG's lokation i Ballerup kl. 10.00 og med ankomst på toppen af Gran Sasso fredag den 27 august 2021 kl. 12.00.

Hvordan gik det så???

Du kan se de 9 videoer som teamet har lavet her på siden.

Se videoerne fra turen her

Du kan også følge dem på facebook 

Se siden her:

Biketravel.dk - Startside | Facebook

 
­